A legfontosabb összetevők
Válassza ki azt az összetevőt, amelynek szerepelnie kell a keresett receptben.
A sárgaborsó főzelék főtt füstölt hússal, megszórva pirított hagymával, és finom friss kenyérrel a legfinomabb.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
1 h. 10 min.Nehézség
alacsony
A dahl - vagy dal, illetve daal - az indiai konyhából ismert fogás. Változatos, egészséges és tartalmas egytálétel vagy épp körettel kínált főfogás, amit odahaza sem nehéz elkészíteni! Mindenféle hüvelyesből - lencse-, borsó- és babféléből - készített, fűszerekkel gazdagított fogást értenek alatta.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
1 h. 45 min.Nehézség
közepes
Az indiai konyha ihlette borsófőzelék
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
60 min.Nehézség
közepes
Nagyon finom borsófőzelék sárga száraz borsóból tejszínnel a tetején. Igazi delikatesz.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
60 min.Nehézség
közepes
Vegetáriánus étel az Indiai konyha alapján. Basmati rizzsel és finom ananász joghurtos salátával tálaljuk.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
—Nehézség
közepes
A szanszkrit eredetű dahl tulajdonképp gyűjtőfogalom, nem egyetlen konkrét recepttel leírható étel. Mindenféle hüvelyesből - lencse-, borsó- és babféléből - készített, fűszerekkel gazdagított fogást értenek alatta. Rostokban, fehérjében igen gazdag, sokféleképp variálható, fűszerezhető. Hasonlíthat egy sűrű levesre éppúgy, mint tartalmas főzelékfélére, mártásra, már ami az állagát illeti. Lehet hozzá kenyeret, de rizst is kínálni, gazdagítható zöldségfélékkel vagy akár többféle hüvelyesből is főzhető.
Főzőcske
DadaAz elkészítés ideje
60 min.Nehézség
közepes