szakacsreceptek.hu

Nyúlmáj almával

    

Finom ebéd vagy vacsora. Köretként rizst adunk hozzá és finom töltött almát áfonya lekvárral.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
NO TITLE recept-
alma 2darab
fekete bors, őrölt1teáskanál
finomliszt60gramm
hagyma200gramm
napraforgó olaj3evőkanál
nyúlmáj500gramm
nádcukor-
víz500milliliter
áfonya dzsem-

1. 

alma  2 darab

Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházat.

2. 

nádcukor

Vastagabb szeletekre szeleteljük az almát és az egyik oldalát cukorba forgatjuk...

3. 

...és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el őket.

4. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

5. 

nyúlmáj 500 gramm

6. 

finomliszt 60 gramm  fekete bors, őrölt 1 teáskanál

A liszthez borsot adunk, összekeverjük.

7. 

A májat a lisztben megforgatjuk.

8. 

hagyma 200 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

9. 

A pirított hagymára rá tesszük a májat...

10. 

...és sütjük.

11. 

víz 300 milliliter

Vizel felöntjük és a forrás után 10 percig lefedve pároljuk.

12. 

A májat kiszedjük a léből.

13. 

víz 200 milliliter

A levet turmixoljuk, vízzel és egy kevés sóval.

14. 

A májat vissza rakjuk a sütőedénybe és leöntjük az elkészített lével. Felforraljuk és máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés