RECEPTEK

Nyúlmáj almával

Nyúlmáj almával

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Finom ebéd vagy vacsora. Köretként rizst adunk hozzá és finom töltött almát áfonya lekvárral.

recept,recept fotó,nyúlmáj,Nyúlhús

Nyúlhús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Nyúlhús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Vajas rizs recept-
alma 2darab
fekete bors, őrölt1teáskanál
finomliszt60gramm
hagyma200gramm
napraforgó olaj3evőkanál
nyúlmáj500gramm
nádcukor-
víz500milliliter
áfonya dzsem-

 

Recept

1. 

alma  2 darab

Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházat.

Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházat....

2. 

nádcukor

Vastagabb szeletekre szeleteljük az almát és az egyik oldalát cukorba forgatjuk...

Vastagabb szeletekre szeleteljük az almát és az...

3. 

...és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el őket.

...és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra...

4. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

30 percig 180°C fokon sütjük....

5. 

nyúlmáj 500 gramm

...

6. 

finomliszt 60 gramm  fekete bors, őrölt 1 teáskanál

A liszthez borsot adunk, összekeverjük.

A liszthez borsot adunk, összekeverjük....

7. 

A májat a lisztben megforgatjuk.

A májat a lisztben megforgatjuk....

8. 

hagyma 200 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és...

9. 

A pirított hagymára rá tesszük a májat...

A pirított hagymára rá tesszük a májat......

10. 

...és sütjük.

...és sütjük....

11. 

víz 300 milliliter

Vizel felöntjük és a forrás után 10 percig lefedve pároljuk.

Vizel felöntjük és a forrás után 10 percig...

12. 

A májat kiszedjük a léből.

A májat kiszedjük a léből....

13. 

víz 200 milliliter

A levet turmixoljuk, vízzel és egy kevés sóval.

A levet turmixoljuk, vízzel és egy kevés...

14. 

A májat vissza rakjuk a sütőedénybe és leöntjük az elkészített lével. Felforraljuk és máris tálalhatjuk.

A májat vissza rakjuk a sütőedénybe és...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés