Ostya ananásszal és fagylalttal
Frissítő ostya a meleg nyári napokra.
recept,recept fotó,ananász juice,vaníliás fagyi,ananász,Desszertek
Desszertek
kategóriak
Desszertek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
ananász | 200 | gramm | |
ananász juice | 8 | evőkanál | |
finomliszt | 160 | gramm | |
porcukor | 30 | gramm | |
sütőpor | 10 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
vaníliás fagyi | 300 | gramm |
Recept
1.
tojássárgája 2 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • vaj 50 gramm • porcukor 30 gramm • finomliszt 160 gramm • sütőpor 10 gramm
A tojássárgákat tejben jól kikeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a cukrot. Sütőporral kevert lisztet adunk hozzá. Simára keverjük ki.
3.
A tésztát egy merőkanál segítségével beleöntjük az ostya formákba, és előmelegített sütőben sütjük kb 15 percig.
5.
vaníliás fagyi 300 gramm • ananász 200 gramm
Fagylalt gombócokkal díszítjük és friss ananász szelettekel.
Jó étvágyat!