szakacsreceptek.hu

Ostya ananásszal és fagylalttal

    

Frissítő ostya a meleg nyári napokra.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
ananász200gramm
ananász juice8evőkanál
finomliszt160gramm
porcukor30gramm
sütőpor10gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj50gramm
vaníliás fagyi300gramm

1. 

tojássárgája 2 darab  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  vaj 50 gramm  porcukor 30 gramm  finomliszt 160 gramm  sütőpor 10 gramm

A tojássárgákat tejben jól kikeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a cukrot. Sütőporral kevert lisztet adunk hozzá. Simára keverjük ki.

2. 

tojásfehérje 2 darab

A fehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadjuk a tésztához.

3. 

A tésztát egy merőkanál segítségével beleöntjük az ostya formákba, és előmelegített sütőben sütjük kb 15 percig.

4. 

ananász juice 8 evőkanál

Miután kihűl leöntjük ananász sziruppal vagy lével.

5. 

vaníliás fagyi 300 gramm  ananász 200 gramm

Fagylalt gombócokkal díszítjük és friss ananász szelettekel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés