szakacsreceptek.hu
A cseh konyha klasszikus étele, amelyet knédlivel tálalunk.
A mártást tálalhatjuk főtt vagy sült húsokhoz is, illetve húsgolyókhoz. Köretként knédlit vagy főtt burgonyát ajánlunk.
Sertéshús finom sárgarépából, brokkoliból és karfiolból készült mártásban. Knédlivel vagy nokedlivel tálaljuk.
Klasszikusan elkészített kacsa, fűszer nélkül. A hús könnyen leválik a csontról, kacsa bőre ropogós és sós. Párolt, fehér vagy vörös káposztával és knédlivel tálaljuk.
Mi is a svíčková? Végeredményben és röviden: ízletes kombinációja az omlós bélszínnek, krémes mártásnak és természetesen a cseh konyha egyik alapkövének számító knédlinek.

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés