szakacsreceptek.hu

Laskagomba leves pacal módra

Vegetáriánus pacal leves késői laskagombából, a leves íze megtévesztésig hasonlít a pacal leveséhez.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
hagyma100gramm
napraforgó olaj30milliliter
gulyás fűszerkeverék¼teáskanál
burgonya300gramm
burgonya80gramm
répa100gramm
laskagomba600gramm
piros paprika, őrölt1.5teáskanál
1.5teáskanál
köménymag, őrölt½teáskanál
víz1200milliliter
fokhagyma4gerezd
majoránna2teáskanál

1. 

hagyma 100 g  napraforgó olaj 30 ml  gulyás fűszerkeverék ¼ TK

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon kevés fűszerrel megdinszteljük.

2. 

burgonya 300 g  répa 100 g

A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk. A répát megpucoljuk, és vastagan lereszeljük. Mindkettőt a hagymán 5 percig dinszteljük.

3. 

laskagomba 600 g

A laskagombát megmossuk.

4. 

piros paprika, őrölt 1.5 TK   1.5 TK  köménymag, őrölt ½ TK  víz 1200 ml

Csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a krumplihoz és répához, megszórjuk paprikával, sót és köményt adunk hozzá. Megkeverjük, felöntjük forró vízzel, és 20 percig főzzük.

5. 

burgonya 80 g  fokhagyma 4 gerezd  majoránna 2 TK

Sűrítéshez reszelt krumplit adunk hozzá. Megpucolt és préselt foghagymával adjuk a leveshez. Átfőzzük és majoránnát adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés