Sült sertésrolád
Sült rolád darált sertéshúsból, amelynek a belseje lágy a külseje ropogós, valamint főtt tojással van megtöltve.
recept,recept fotó,sertés darálthús,tyúk tojás,tyúk tojás,fokhagyma,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 1 | darab | |
kifli | 2 | darab | |
napraforgó olaj | - | ||
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
sertés darálthús | 500 | gramm | |
szurokfű (oregánó) | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | - | ||
ételízesítő | 1 | teáskanál |
Recept
1.
sertés darálthús 500 gramm • tyúk tojás 1 darab • fokhagyma 4 gerezd • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • ételízesítő 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
Minden összetevőt egy tálba helyezzük és rendesen összekeverjük.
2.
kifli 2 darab • zsírszegény tej 1,5%
A tejbe beáztatunk két kiflit. Rendesen kicsavarjuk és hozzátesszük a húshoz.
4.
tyúk tojás 3 darab
A keverék felét zsírral l megkent tepsibe helyezzük, és rátesszük a főtt tojások felét.
5.
Letakarjuk a keverék második felével, és rolád alakot formálunk belőle.
6.
A rolád felszínét enyhén bekenjük olajjal. Vizet öntünk alája és 200°C hőmérsékletnél 50-60 percig sütjük.
Jó étvágyat!