szakacsreceptek.hu

Pikáns grillezett csirkecomb

Kitűnő grillezett finomság, megfelelő a kerti partikhoz.Friss, kevert zöldségsalátával tálaljuk.

 

Adag: 8

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Brandy50milliliter
Csirkecomb, negyed8darab
Fokhagyma5gerezd
Grill fűszerkeverék2teáskanál
Ketchup - csípős5evőkanál
Méz 1evőkanál
Olivaolaj100milliliter
Pepperóni konzerv2darab
Piros paprika, őrölt2teáskanál
1teáskanál

1. A csirkecombok elkészítése

csirkecomb, negyed 8 db

A teljes csirkecombokat (csirkecomb negyedeket)kicsontozzuk. Amint eltávolítjuk a csontokat, lehúzzuk a combról a bőrt és az izomzat vastagabb, erősebb részeit enyhén megvagdossuk úgy,hogy a comb felületét a legnagyobb mértében megnöveljük.

A csirkecombok elkészítése

2. Marinád

olivaolaj 100 ml  pepperóni konzerv 2 db  grill fűszerkeverék 2 TK  piros paprika, őrölt 2 TK  ketchup - csípős 5 EK  méz  1 EK  fokhagyma 5 gerezd  brandy 50 ml

A serpenyőben megmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a kicsire vágott pepperónit, összekeverjük és levesszük a tűzhelyről. Hozzászórunk fűszereket és őrölt paprikát is. Hozzáadunk pikáns paradicsomkecsupot, mézet, megtisztított és kinyomott fokhagymát. Hozzáöntünk egy kis brandyt (konyakot). Jól megmártogatjuk a húst a marinádban. Á húsokat zárható edénybe helyezzük a maradék marinádot pedig ráöntjük a hús tetejére. Az edényt lezárjuk 12 órára és betesszük a hűtőbe pihentetni.

Marinád

3. Grillezünk

 1 TK

A húst a grillezés ellőtt 30 perccel kivesszük a hűtőből, megsózzuk és megkeverjük. Lassan grillezzük minden oldaláról, úgy 20 percig.

Grillezünk

4. 

A grillezés ideje alatt megkenhetjük a húst a maradék mártással, vagy olajjal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés