RECEPTEK

Sült töltött káposzta

Sült töltött káposzta

A töltött káposzta finom laktató ebéd és még finomabb sajttal besütve.

recept,recept fotó,fehérkáposzta,sertés darálthús,paradicsomszósz,Edámi sajt,Sertéshús,Gluténmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Edámi sajt100gramm
fehérkáposzta2.5kilogramm
fekete bors, őrölt¾teáskanál
hagyma200gramm
kristálycukor25gramm
köménymag, darált½teáskanál
napraforgó olaj50milliliter
paradicsomszósz500milliliter
rizsa200gramm
sertés darálthús700gramm
2.5teáskanál
tejföl (14-18%)250gramm
tyúk tojás1darab
víz-
víz500milliliter

 

Recept

1. 

hagyma 200 gramm  napraforgó olaj 50 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

rizsa 200 gramm   ½ teáskanál

A rizst megmossuk és hozzáadjuk a hagymához. Megsózzuk és megpirítjuk.

3. 

víz

Forró vízzel felöntjük , kb 1,5 cm a rizs fölé. Letakarva pároljuk- Hagyjuk kihűlni.

4. 

sertés darálthús 700 gramm   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¾ teáskanál

Miután a rizs kihűlt hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot. Alaposan összekeverjük.

5. 

fehérkáposzta 2.5 kilogramm

A káposztát megmossuk, és levelekre bontjuk, ereiket kivágjuk, kb 10 levélre lesz szükségünk. A leveleket forró vízzel abáljuk. Aztán hagyjuk kihűlni. A maradék káposztát vágjuk fel.

6. 

A káposzta levelekbe belegöngyöljük a húsos tölteléket és betekerjük.

7. 

Egy nagyobb tepsibe beleszórjuk a felvágott káposzta felét. Rárakjuk a töltött káposztákat.

8. 

paradicsomszósz 500 milliliter  víz 500 milliliter  kristálycukor 25 gramm   1 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

A tetejére a felvágott káposzta másik felét szórjuk és leöntjük paradicsomlével, cukrot szórunk rá, sót és köménymagot. Előmelegített sütőben kb egy órán keresztül sütjük 180-200°C .

9. 

Edámi sajt 100 gramm  tejföl (14-18%) 250 gramm   ½ teáskanál  tyúk tojás 1 darab

A sajtot lereszeljük, tejföllel és tojással keverjük össze, sózzuk.

10. 

A töltött káposztákra ráöntjük a sajtos masszát, és hagyjuk még egy kicsit sülni. Miután kész felvágjuk és máris tálalhatjuk. Kiváló hozzá friss házi kenyér vagy burgonya. A káposzta nagyon finom még a második, sőt a harmadik napon is, ezért ajánlott egy nagyobb menyiséget készíteni egyszerre. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés