szakacsreceptek.hu

Sajtos rolád

Sós sajtos ínyencfalat, melyet főleg Szilveszterre és ünnepségekre készítünk.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Edámi sajt350gramm
csemege uborka70gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
felvágott150gramm
hagyma50gramm
petrezselyem zöldje
¼teáskanál
torma1teáskanál
tyúk tojás4darab
vaj130gramm
ömlesztett sajt100gramm

1. Sajt főzése

Edámi sajt 350 g

45%-os félkemény sajtot egészben műanyag zacskóban forró vízbe mártunk, és kb. 15 percig főzzük, amíg puha nem lesz.

Sajt főzése

2. A töltelék elkészítése

tyúk tojás 4 db

Amíg a sajt fől, tojásokat keményre megfőzzük, és minden hozzávalót apróra vágunk.

A töltelék elkészítése

3. 

felvágott 150 g  hagyma 50 g  csemege uborka 70 g  ömlesztett sajt 100 g  vaj 130 g   ¼ TK  fekete bors, őrölt ¼ TK  petrezselyem zöldje  torma 1 TK

Az apróra vágott szalámit, hagymát, uborkát, keményre főtt tojást sajttal és vajjal keverünk össze. Sóval, borssal, petrezselyemzöldjével és tormával ízesítjük.

4. 

A megfőtt sajtot alufóliára helyezzük, majd négyzet formára nyújtjuk.

5. 

Megkenjük az elkészített töltelékkel...

6. 

... és óvatosan betekerjük.

7. 

A tekercset alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe helyezzük.

8. 

Tálalás előtt kicsomagoljuk, és 1 centiméteres szeletekre vágjuk. Zöldséggel díszítjük, és péksüteménnyel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés