Morvai veréb
Cseh klasszikus, sertéscomb savanyú káposztával és knédlivel.
recept,recept fotó,sertéscomb,hagyma,hagyma,kovászos káposzta,Sertéshús,Cseh receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
Cseh receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 2 | evőkanál | |
fokhagyma | 6 | gerezd | |
hagyma | 600 | gramm | |
kovászos káposzta | 500 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
köménymag, teljes | ½ | teáskanál | |
köménymag, őrölt | ¼ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
sertéscomb | 600 | gramm | |
sertészsír | 1 | evőkanál | |
só | ¼ | teáskanál | |
víz | 2 | deciliter |
Recept
1. A hús elkészítése
sertéscomb 600 gramm • fokhagyma 6 gerezd • köménymag, őrölt ¼ teáskanál • só ¼ teáskanál
A húst nagyobb darabokra vágjuk. Összekeverjük foghagymával, sóval, és köménnyel. Hűvös helyen állni hagyjuk legalább 4 órán keresztül.
2.
hagyma 300 gramm • víz 2 deciliter • sertészsír 1 evőkanál
A húst megpirítjuk a tepsiben, vagy a sütőben 250 fokon kb 10-15 percig. Ezután hozzáadjuk a vastagabbra vágott hagymát, megkeverjük, és fedő alatt 180 fokon kb egy óráig sütjük.
3.
Levesszük a fedőt, megkeverjük, és 250 fokon 10-15 percig rózsaszínre sütjük a húst.
4. A káposzta elkészítése
hagyma 300 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál • köménymag, teljes ½ teáskanál • ecet 2 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál • kovászos káposzta 500 gramm
A fehér savanyú káposztáról leöntjük a levet. A hagymát olajon egy picit megpirítjuk. A hagymához hozzáadjuk a káposztát és köményt, majd 30 percig pároljuk. A végén ecettel és cukorral ízesítjük.
Jó étvágyat!