szakacsreceptek.hu

Ropogós csirke

Így is elkészíthető a csirkehús gőzölő edényben. A csirke ropogós, és mivel az elkészítésének nagy része a gőzölő edényben történik, így szaftos is marad. Körettel vagy csak péksüteménnyel melegen tálaljuk.

 

Adag: 3

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
csirke1500gramm
g
g
grill fűszerkeverék2teáskanál
vaj15gramm

1. 

csirke 1500 g 

A csirkét megmossuk, belülről sózzuk, és belerakjuk a gőzölő edénybe. Egy órán át gőzöljük.

2. 

  grill fűszerkeverék 2 TK  vaj 15 g

Az egy óra eltelte után a csirkét áthelyezzük a sütőlapra, a tetejét sózzuk, megszórjuk grill fűszerrel és leöntjük olvasztott vajjal. Kb. 2 dcl húslevest öntünk alá. A sütőt a legmagasabb fokra melegítjük elő, majd 15 percre berakjuk sülni a csirkét.

3. 

Majd megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és leöntjük vajjal. Majd újra 15 percre visszatesszük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés