szakacsreceptek.hu

Kínai csirke

Csirkemellek enyhén pikáns ízzel, kínai módra zöldséggel tálalva.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
burgonyakeményítő2teáskanál
burgonyakeményítő1evőkanál
chili édes mártás4teáskanál
csirkemell500gramm
curry fűszerkeverék1teáskanál
ecet1teáskanál
fűszersó3teáskanál
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék)500gramm
napraforgó olaj2teáskanál
napraforgó olaj5evőkanál
szárított fokhagyma1teáskanál
szójamártás5teáskanál
víz300milliliter

1. Pác

ecet 1 TK  chili édes mártás 4 TK  szójamártás 5 TK  burgonyakeményítő 2 TK  szárított fokhagyma 1 TK  fűszersó 3 TK  napraforgó olaj 2 TK  curry fűszerkeverék 1 TK

A megadott hozzávalókból pácot készítünk, és belerakjuk a csíkokra vágott csirke mellet, és jól összekeverjük. Hűvös helyen rövid ideig állni hagyjuk.

Pác

2. 

csirkemell 500 g  napraforgó olaj 5 EK

Forró olajon hirtelen átsütjük a pácolt húst.

3. 

mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 500 g

Amikor a hús megsült, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és közepes lángon további 5 percig sütjük.

4. 

víz 300 ml  burgonyakeményítő 1 EK

Felöntjük vízzel, amelybe ételkeményítőt kevertünk el, és 20 percig pároljuk, amíg a zöldség a hússal puha nem lesz.

5. 

Sóval, vegetával, és édes chilli szósszal ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés