szakacsreceptek.hu

Juhtúrós karikák

Sós vendégváró falatok

 

Adag: 80

Az elkészítés ideje: 2 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Juhtúrós töltelék

burgonya 100 g

A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.

Juhtúrós töltelék

2. 

A hideg krumplit meghámozzuk, majd lereszeljük.

3. 

újhagyma 2 db

A zöldhagymát megmossuk és apróra vágjuk.

4. 

juhsajt 200 g  tyúk tojás 2 db   1 TK  tejföl (14-18%) 100 g

A juhtúrót összekeverjük a krumplival, zöldhagymával, tojással, sóval és tejföllel.

5. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  friss élesztő 20 g  kristálycukor ½ TK  finomliszt 250 g  rétesliszt 250 g  tyúk tojás 1 db  napraforgó olaj 75 ml   ¼ TK

Langyos tejben élesztőt keverünk szét, egy pici cukrot adunk hozzá, és kovászolódni hagyjuk. Mindkét lisztet egy tálba öntjük, hozzáadunk tojást, olajat, sót, és hozzáöntjük a kovászt. A tésztát jól kidolgozzuk, és betakarva kelesztjük.

Tészta

6. 

rétesliszt

A megkelt tésztát több részre vágjuk, és liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, majd kis karikákat vágunk belőle.

7. 

vaj

A karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Minden karikát megkenünk olvasztott vajjal.

8. 

  piros paprika, őrölt  köménymag, őrölt

A karikák közepére egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk el, és szétkenjük. Sóval és paprikával megszórjuk. Ízlés szerint köménnyel is ízesíthetjük.

9. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 15 percig sütjük. A karikák sütés után ropogósak. Lezárt edényben megpuhulnak.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés