RECEPTEK

Sutolica káposztás-bableves

Sutolica káposztás-bableves

Ennek a régi levesnek az eredeti receptje alapján katlanban készül, parázson sült burgonyával. Mi viszont bemutatjuk ennek a finom levesnek a modern konyhában való egyszerű elkészítését.

recept,recept fotó,burgonya,zsírszalonna,kovászos káposzta,bab konzerv,Zöldséglevesek,Szlovák receptek,Gluténmentes

Zöldséglevesek

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bab konzerv250gramm
burgonya4darab
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma4gerezd
hagyma140gramm
kovászos káposzta600gramm
napraforgó olaj-
sertészsír40gramm
-
tejföl (14-18%)-
víz1liter
zsírszalonna140gramm

 

Recept

1. 

burgonya 4 darab

Négy darab közepe burgonyát 10 percig vízben megfőzünk.

2. 

napraforgó olaj

Olajjal megkent alufóliába csomagoljuk a burgonyákat és sütőben a legmagasabb hőfokon a rácsra rakva megsütjük 30-45 perc alatt.

3. 

sertészsír 40 gramm

Egy lábasban zsírt olvasztunk.

4. 

hagyma 140 gramm  zsírszalonna 140 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a zsírhoz. Megpirítjuk majd hozzáadjuk az apróra vágott szalonnát. A szalonnát és a hagymát még rövid ideig pirítjuk.

5. 

kovászos káposzta 600 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  víz 1 liter

Hozzáadjuk a kicsavart káposztát, borsot és a vizet. Összekeverjük és 15 perc alatt fedő alatt főzzük.

6. 

bab konzerv 250 gramm

Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és összekeverjük.

7. 

fokhagyma 4 gerezd 

Végül a levesbe foghagymát préselünk és ízlés szerint sózzuk.

8. 

A burgonyát kivesszük a sütőből.

9. 

Félbevágjuk...

10. 

tejföl (14-18%)

...belehelyezzük a levesbe. Tálalhatjuk egy teáskanál tejföllel is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés