szakacsreceptek.hu

Káposztás-céklás krémsaláta

Nagyon egészséges saláta, teli vitaminnal. Kiváló húsok mellé. Tartármártás nélkül diétázók számára kitűnő vacsora lehet.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

fehérkáposzta 800 g

A káposztát apróra vágjuk.

2. 

 1 TK  köménymag, darált ½ TK

Egy lábasba szórjuk, sózzuk, majd megszórjuk köménnyel, megkeverjük és állni hagyjuk.

3. 

cékla 1 kg

A céklát megmossuk, vízben puhára főzzük (kb 1-1,5 órát). Hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk.

4. 

A céklát vastagra reszeljük a káposztához.

5. 

hagyma 100 g  ecet 2 EK 

A hagymát megpucoljuk és szintén vastagra vágjuk a salátához. Hozzáadunk ecetet, sót, ízlés szerint, majd jól elkeverjük.

6. 

natúr jogurt 3,5% zsírtartalom 400 ml

Joghurtot keverünk hozzá és hűtőben másnapig állni hagyjuk.

7. 

tartármártás 150 ml

Tálalás előtt tartármártást keverhetünk hozzá.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés