RECEPTEK

Finom házi kenyér

Finom házi kenyér

Nagyon ízletes házi kenyér saját alapanyagokból.

recept,recept fotó,finomliszt,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez

Kenyér

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

almaecet1evőkanál
búzakorpa1evőkanál
finomliszt300gramm
kristálycukor1teáskanál
köménymag, darált½teáskanál
napraforgómag2evőkanál
olivaolaj2evőkanál
szárított (instant) élesztő3teáskanál
2teáskanál
teljes kiőrlésű liszt240gramm
víz250milliliter
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

 

Recept

1. Útmutatás

víz 250 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  olivaolaj 2 evőkanál  almaecet 1 evőkanál   2 teáskanál  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 300 gramm  teljes kiőrlésű liszt 240 gramm  napraforgómag 2 evőkanál  búzakorpa 1 evőkanál  köménymag, darált ½ teáskanál  szárított (instant) élesztő 3 teáskanál

A folyékony (szoba hőmérsékletű) és száraz hozzávalókat + élesztőt ebben a sorrendben beleöntjük és beleszórjuk a kenyérsütő edénybe. Az edényt belehelyezzük a kenyérsütőgépbe, beállítjuk, és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: 3 óra
Cipó mérete: 900g
A héja színe: közepesen sötét

2. 

A fentebb leírt masszából készített kenyeret megsüthetjük kézi dagasztás és kelesztés után sütőben is.

3. 

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.A dagasztó lapátot kivesszük, majd a kenyeret felszeleteljük.

4. A tippünk

Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit