Csirkefalatkák panírban
Ízletes csirkemellek foghagymás panírban, ropogósra rántva.
recept,recept fotó,csirkemell,finomliszt,finomliszt,szárított fokhagyma,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | - | ||
finomliszt | 100 | gramm | |
fritőzolaj | - | ||
szárított fokhagyma | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
sütőpor | ¼ | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | ¼ | liter | |
ételízesítő | 1 | teáskanál |
Recept
1.
csirkemell 500 gramm • só • fekete bors, őrölt
A megmosott és megszárított csirkemelleket vékonyabb csíkokra vágjuk. Megszórjuk sóval és borrsal.
3.
tyúk tojás 1 darab • zsírszegény tej 1,5% ¼ liter • ételízesítő 1 teáskanál • szárított fokhagyma ½ teáskanál • sütőpor ¼ teáskanál • finomliszt 100 gramm
Egy nagyobb tálba tojást, tejet, ételízesítőt (vegeta), szárított foghagymát, sütőport és lisztet keverünk össze.
4.
Ebben a masszában megforgatjuk a csirkefalatkákat, majd forró olajban aranysárgára rántjuk.
Jó étvágyat!