RECEPTEK

Marinált sertéshús rukkolával

Marinált sertéshús rukkolával

Csíkokra vágott sertéshús ízletes rukkolás marináddal, amely mindenkinek ízlik majd.

recept,recept fotó,sertéskaraj,rukkola,tortilla,Sertéshús,Laktózmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fehérbor, félédes75milliliter
fekete bors, őrölt-
fokhagyma2gerezd
olivaolaj105milliliter
rozmaring½evőkanál
rukkola150gramm
sertéskaraj700gramm
½evőkanál
-
tabasco szósz-
tortilla4darab
újhagyma1darab

 

Recept

1. Marinád elkészítése

olivaolaj 75 milliliter  fehérbor, félédes 75 milliliter   ½ evőkanál  fekete bors, őrölt  tabasco szósz  fokhagyma 1 gerezd  rozmaring ½ evőkanál

Egy lábasba öntjük az olajat és a fehér bort, hozzáadjuk a sót, egy csipet őrölt fekete borsot és 3-5 csepp tabasco szószt. Hozzáadjuk a szárított rozmaringot (a legideálisabb a friss rozmaring), majd felforraljuk és hagyjuk lehűlni.

2. 

sertéskaraj 700 gramm

A csíkokra vágott sertést beletesszük a marinádba, elkeverjük és 30 percig állni hagyjuk.

3. A hús sütése

olivaolaj 30 milliliter  újhagyma 1 darab  fokhagyma 1 gerezd 

Egy serpenyőben forró olajban alaposan megpirítjuk a húst. Hozzáadjuk a maradék marinádot, hagymát, préselt fokhagymát, sózzuk és újra pirítjuk.

4. 

rukkola 150 gramm  tortilla 4 darab

A marinált húst rukkolával betekerjük a tortillába.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés