szakacsreceptek.hu

Burgonyasaláta

Ízletes burgonyasaláta tojás nélkül.

 

Adag: 8

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
burgonya1.5kilogramm
csemege uborka200gramm
ecet3evőkanál
fekete bors, őrölt¾teáskanál
hagyma100gramm
kristálycukor1evőkanál
majonéz light150gramm
olivaolaj2evőkanál
2teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár
víz200milliliter
zöldségkeverék (sárgarépa, borsó)300gramm

1. 

burgonya 1.5 kg

A burgonyákat héjastól majdnem puhára megfőzzük. Leöntjük a vizet és a burgonyát hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk.

2. 

víz 200 ml  kristálycukor 1 EK   2 TK  fekete bors, őrölt ¾ TK  olivaolaj 2 EK  ecet 3 EK

Vízből, cukorból, sóból, borsból, olajból és ecetből öntetet főzünk, amelyet röviden felforralunk, majd vízfürdőben lehűtünk.

3. 

hagyma 100 g  zöldségkeverék (sárgarépa, borsó) 300 g  csemege uborka 200 g  teljes zsírtartalmú mustár

A burgonyát kockákra vágjuk, vagy használhatunk krumpliszeletelőt - amelyen átnyomjuk a burgonyát. A burgonyához hozzáadunk apróra vágott hagymát, borsót, répát, apróra vágott uborkát, és ízlés szerint mustárt, majd leöntjük az elkészült öntettel. Amennyiben a salátát savanyúbbra szeretnénk, úgy hozzáönthetünk ízlés szerint egy kis uborkalevet. Lágyan átkeverjük és 3-4 órán át hűvös helyen pihentetjük.

4. 

majonéz light 150 g

Tálalás előtt majonézt keverünk hozzá, de tálalhatjuk majonéz nélkül is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés