szakacsreceptek.hu

Karácsonyi krumplisaláta

Ízletes krumplisaláta nem csak a rántott pontyhoz illik, hanem kiváló tengeri halak mellé, vagy rántott sertés szelethez is.

 

Adag: 10

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. A krumpli és tojás elkészítése

burgonya 1.5 kg  tyúk tojás 8 db

A krumplit a héjában megfőzzük. Majd kihűlés után meghámozzuk. A tojást keményre főzzük és megpucoljuk.

A krumpli és tojás elkészítése

2. Öntet elkészítése

víz 3 dl  ecet ½ dl  olivaolaj 3 EK  kristálycukor 1 TK   2 TK  fekete bors, őrölt 1 TK

A vízhez hozzáadjuk az olajat, sót, cukrot, ecetet, és a fűszert. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről hűlni hagyjuk.

Öntet elkészítése

3. 

A krumplit apró kockákra vagdaljuk, esetleg használhatunk krumpli szeletelőt - amelyen átnyomjuk a krumplit.

4. Hozzáadjuk a hozzávalókat

hagyma 100 g  csemege uborka 200 g  zöldborsó konzerv 300 g  sárgarépa konzerv 300 g  teljes zsírtartalmú mustár 3 EK

A krumplikat egy nagyobb edénybe rakjuk és lassanként hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, apróra vágott savanyú uborkát, borsót és sárgarépát, apróra vágott tojásokat (szintén átnyomhatjuk a krumpliszeletelőn), mustárt. Minden hozzávalót lassan, óvatosan belekeverjük a krumpliba. Hozzáöntjük az elkészített kihűlt öntetet, a mennyiségét szükség szerint adagoljuk, úgy hogy a saláta ne legyen sem sűrű, sem pedig ritka.

Hozzáadjuk a hozzávalókat

5. 

majonéz light 300 ml

A krumplisalátát 2 óráig állni hagyjuk, majd ezután hozzákeverjük a majonézt. Hűvös helyen tároljuk. Rántott halhoz, illetve rántott szeletekhez ajánlott.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés