szakacsreceptek.hu

Grillezett padlizsán batyucskák

Finom és egészséges grillezett hús nélküli étel.

 

Adag: 7

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
  

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. Padlizsán elkészítése

padlizsán 3 db 

Nagyobb padlizsánokat megmosunk, megszárítjuk és a zöld részeket levágjuk, majd hosszában 1cm vastag szeletekre vágjuk. A padlizsán gömbölyű szélét apróra vagdossuk. A felszeletelt padlizsánokat, mindkét oldalról megsózzuk, és egy papírtörlőn 20 percig állni hagyjuk.

Padlizsán elkészítése

2. Töltelék elkészítése

olivaolaj 2 EK

Az apróra vágott padlizsánt forró olajon körülbelül 5 percig sütjük.

Töltelék elkészítése

3. 

hagyma 1 db  fokhagyma 2 gerezd   ¼ TK  fekete bors, őrölt ¼ TK

Hagymát és fokhagymát pucolunk, és apró darabokra szeleteljük. Hozzáadjuk a pirított padlizsánhoz. Megsózzuk, és fűszerezzük. Röviden megpirítjuk és levesszük a tűzről.

4. 

paradicsom 2 db  ecet 1 TK  kristálycukor 1 TK

A paradicsomokat forró vízzel leöntjük. 5 perc után kivesszük a vízből, meghántjuk, majd kis kockákra vágjuk. A töltelék masszát visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a paradicsomot, és egy percig pirítjuk. Cukorral és ecettel ízesítjük.

5. A padlizsán grillezése

A padlizsán szeletekről egy papírtörlő segítségével letöröljük a felesleges sót és vizet. A szeleteket 6-8 percig grillezzük, miközben a grillen megforgatjuk. (Padlizsán szeleteket elkészíthetjük grill nélkül is - olajon megpirítjuk mindkét oldaláról körülbelül 2 percig.

A padlizsán grillezése

6. Batyucskák elkészítése

Gouda sajt 100 g

A sajtot szeletekre vágjuk. A padlizsán szeleteket egymásra helyezzük úgy, hogy keresztet alkossunk. A közepére egy szelet sajtot helyezünk, majd hozzáadjuk a töltelék egy részét, és behajtjuk.

Batyucskák elkészítése

7. 

A létrejött batyucskát egy fogvájó segítségével összetűzzük. A töltött padlizsánt tálalás előtt 2 percig megmelegítjük a grillen.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés