Hidegen pácolt lazac
A hidegkonyha egyszerű receptje egy finom pácolt lazacra.
recept,recept fotó,lazac,kapor,cékla,Falatkák,Gluténmentes ,Laktózmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
brandy | 1 | evőkanál | |
cékla | 400 | gramm | |
kapor | 2 | teáskanál | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
lazac | 400 | gramm | |
só | 2 | teáskanál |
Recept
2.
só 2 teáskanál • kristálycukor 1 evőkanál • kapor 2 teáskanál
A lazacot megszórjuk durvább sóval, kristálycukorral és szárított kaporral.
3.
cékla 400 gramm • brandy 1 evőkanál
A céklát lágyra lereszeljük és egyenlő rétegekben ráhelyezzük a lazacra Egy kis konyakkal megcsepegtetjük.. A tálat lezárjuk és eltesszük a hűtőbe 3-4 napra.
4.
A lazac filét óvatosan megtisztítjuk a páctól, egy kés segítségével, ezután vékony szeletekre vágjuk és előételként, falatkák , szendvicsek esetleg hidegtálak részeként tálaljuk.
Jó étvágyat!