Almás - túrós kalács
Egyszerű kalács, azok számára akik szeretik az édességet de nagyon kevés az idejük sütni.
recept,recept fotó,leveles tészta,piskóta,alma ,darabos túró,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz) Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 250 | gramm | |
darabos túró | 250 | gramm | |
fahéj, őrölt | - | ||
karamell puding- por | 40 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
nádcukor | 100 | gramm | |
piskóta | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1.
leveles tészta 275 gramm • piskóta
A sütéshez használjunk friss, előre elkészített leveles tésztát. A tésztát kinyújtjuk és egy kisebb sütőlapra helyezzük, hogy a széleit is befedje a tészta. Majd rá rakjuk a piskótákat.
2.
alma 250 gramm
Az almát meghámozzuk, vastagra lereszeljük és egyenletesen a piskótákra helyezzük el.
4.
darabos túró 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • nádcukor 100 gramm • karamell puding- por 40 gramm
Egy tálba belehelyezzük a túrót, tojást, cukrot és a pudingport...
6.
....és az almára öntjük.
7.
35 percig 200°C fokon sütjük.
8.
Miután kihűlt olvasztott csokoládéval díszítjük és felszeleteljük.
Jó étvágyat!