szakacsreceptek.hu

Őszi zöldségleves

Egészséges zöldséggel teli leves. Só hozzáadása nélkül kisgyereknek is tálalhatjuk.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
burgonya250gramm
búzadara35gramm
karalábé250gramm
petrezselyem150gramm
petrezselyem zöldje15gramm
répa250gramm
1.5teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj50gramm
víz2liter
zeller150gramm

1. 

répa 250 g  petrezselyem 150 g  karalábé 250 g  zeller 150 g  vaj 50 g   1.5 TK

A zöldséget megpucoljuk és vastagon lereszeljük. Vajon pároljuk. A felnőttek számára sózzuk is.

2. 

Ezután botmixerrel kissé pépesebbé tesszük.

3. 

burgonya 250 g

A krumplit meghámozzuk majd kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldséghez. Összekeverjük...

4. 

víz 2 l

... forró vizet öntünk hozzá, és 20 percig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

5. Petrezselymes galuska

tyúk tojás 1 db  búzadara 35 g  petrezselyem zöldje 15 g

Tojást darával keverünk össze. Belekeverjük a felvágott petrezselyemzöldjét és állni hagyjuk.

Petrezselymes galuska

6. 

A galuskákat galuska szaggatón a forró levesbe vágjuk.

7. 

Rövid ideig főzzük, majd levesszük a tűzről. Tálalás előtt egy fél órát állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés