szakacsreceptek.hu

Omlós (Linzer) kalácsok

Recept a mindig közkedvelt omlós kalácsokra.

 

Adag: 60

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. A tészta elkészítése

finomliszt 500 g  margarin 280 g  porcukor 180 g    dió, darált 100 g  vaníliacukor 8 g  sütőpor 1 TK  tojássárgája 2 db  tyúk tojás 1 db

A vajat kissebb szeletekre vágjuk, amelyeket behelyezünk egy tálba. Azonnal, ahogy a vaj lággyá válik, a tálba hozzáadunk lisztet, cukrot, egy csipet sót, őrölt diót, vaníliacukrot, sütőport, tojássárgáját és egész tojást. A tésztát a kezünkkel összedagasztjuk.

A tészta elkészítése

2. Vékony lepényt nyújtunk a tésztából

A tésztát hagyjuk egy órát hűvösben pihentetni. A forrólevegős sütőt előmelegítjük 150° C.-ra. A tésztát lepénnyé nyújtjuk, úgy 3 mm magasságban.

Vékony lepényt nyújtunk a tésztából

3. Köröket vágunk ki

A tésztából váltakozóan,kerekeket, gombákat vagy csillagokat vágunk ki. Igyekszünk, hogy egyforma számú kerekünk, csillagunk (gombánk) legyen.

Köröket vágunk ki

4. Megsütjük

Az egyes darabokat átvisszük a papírral bélelt sütőtálba és 10 percig sütjük 150 ° C hőmérsékleten. A kész kalácsokat hagyjuk kihűlni.

Megsütjük

5. Egyesítjük és díszítjük őket

sárgabarack lekvár 1 db  erdei gyümölcs lekvár 1 db  cukrász öntet, csokoládés 100 g  cukrász díszítések- színes

A kerekeket megkenjük lekvárral, és rájuk helyezzük az omlós kalács felső részét (csillagot, vagy gombát. A kész kalácsot csokoládés öntettel és színes cukorral díszítjük.

Egyesítjük és díszítjük őket

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés