szakacsreceptek.hu

Nem kelt tésztás kenyér zabpehelyből

Fogyókúrázik, vagy csak kedveli az ízét? Mindenképpen egyszerűen és gyorsan el tudjuk készíteni.

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
szárított fokhagyma1teáskanál
1teáskanál
sütőpor12gramm
tyúk tojás2darab
túró, zsírszegény50gramm
víz250milliliter
zabpehely250gramm

1. 

zabpehely 250 g  víz 250 ml

A zabpelyhet vízbe szórjuk, és megkeverjük, majd 30 percig állni hagyjuk.

2. 

tyúk tojás 2 db  túró, zsírszegény 50 g   1 TK  szárított fokhagyma 1 TK  sütőpor 12 g

A tojássárgáját hozzáadjuk a zabpehelyhez, majd hozzáadjuk a túrót, sót és a szárított foghagymát. Majd végül óvatosan belekeverjük a sütőport és a fehérjéből készített habot.

3. 

A tésztát zsiradékkal kikent és liszttel meghintett formába öntjük. 180 Celsius fokon 60 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés