szakacsreceptek.hu

Gesztenyés-krémes szelet

Egyszerű sütemény teli gesztenyével

 

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

leveles tészta 500 g  finomliszt

A leveles tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk kb 38x48cm-re.

2. 

A tésztát ráhelyezzük a sütőlapra, úgy hogy a széleit is betakarja. A felesleges tésztát a sarkakról levágjuk.

3. 

gesztenyepüré, fagyasztott 500 g  tyúk tojás 5 db

Egy mély tálba beletesszük a tojást és hozzáadjuk az előre felolvasztott gesztenyepürét.

4. 

túró, sima,lágy 500 g  vaníliás puding -por 120 g  kristálycukor 120 g

Hozzáadjuk a túrót, beleszórjuk a pudingport és a cukrot.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 600 ml

Majd hozzáöntjük a tejet, és botmixer segítségével simára pépesítjük.

6. 

Ráöntjük az elkészített tésztára.

7. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

8. 

habtejszín (30-33%) 500 ml  habfixáló 24 g

Tejszínből és fixálóból kemény habot készítünk és egyenletesen elkenjük a süteményen. Ezután 2 órára a hűtőbe helyezzük.

9. 

Kisebb vagy nagyobb háromszög formájú szeletekre vágjuk és tálalhatjuk a finom gesztenyés süteményt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés