szakacsreceptek.hu

Deluxe kuglóf

Kitűnő kuglóf, amely süteménynek is megfelel.

 

Az elkészítés ideje: 2 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

kakaós piskóta 120 g  ribizli lekvár  vaj  kókusz reszelék

A piskótákat lekvárral megkenjük, és kettesével összeragasszuk. A kuglóf formát kivajazzuk és kókuszreszelékkel meghintjük.

2. Tészta

tyúk tojás 4 db  porcukor 160 g  zsírszegény tej 1,5% 125 ml

Cukrot, tejet és tojást habosra kikeverünk.

Tészta

3. 

sütőpor 12 g  finomliszt 250 g

Egy csomag sütőport és lisztet kikeverünk. A lisztet egyenletesen adagoljuk a tojásokhoz.

4. 

mazsola 100 g  dió 100 g

Diót apróra daraboljuk, és együtt az be ásztatot és leszűrt mazsolával hozzáadjuk a tésztához.

5. 

A formába a tészta 1/3-át beleöntjük, és belerakjuk a piskóta egy részét. Ezt megismételjük.

6. Sütés

A kuglóf tetejét elegyenlítjük, és előmelegített sütőben 175°C-on 45 percig sütjük.

Sütés

7. Karamell máz

kristálycukor 50 g  főzőtejszín 3 EK  vaj 30 g

Egy lábasban cukrot karamellizálunk, óvatosan tejszínt adunk hozzá (forró karamell gyorsan habosodik). Addig kevergetjük, amíg a karamell el nem olvad a tejszínben. Levesszük a tűzről, vajat adunk hozzá, megkeverjük, és hűlni hagyjuk.

Karamell máz

8. 

Sütés után a ápihentetjük - kicsit összemegy, és könnyebb kiborítani. Kiborítás után hűlni hagyjuk. Leöntjük karamellel és megvárjuk amíg a máz megkeményedik.

9. Ünnepi tálalás

habtejszín (30-33%)

Egyszerűen a szeletekre tejszínhabot teszünk.

Ünnepi tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés