szakacsreceptek.hu

Darázsfészek

Nem sütött karácsonyi sütemény

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
  

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. A tészta elkészítése

dió, darált 200 g  porcukor 200 g  tyúk tojás 1 db

A feltüntetett alapanyagokból kidolgozzuk a kemény tésztát.

A tészta elkészítése

2. A vajas krém elkészítése

vaj 100 g  porcukor 100 g  tojássárgája 1 db  rum 0.02 l

Megkeverjük az összetevőket.

A vajas krém elkészítése

3. 

piskóta 30 db

A fészek aljára kerek alakú gyermek piskótát helyezünk.

4. 

A cukorral kiöntött fészek formába tésztát nyomunk, úgy hogy üreges maradjon (cukrozott ujakkal nyomjuk bele, hogy az ujjaink ne ragadjanak) és kifordítjuk.

5. 

gyümölcsös jam

A fészekbe jam-et, tölteléket az aljára pedig kerek alakú piskótát helyezünk.

6. 

Az elkészült fészket tálcára helyezzük és hagyjuk megszilárdulni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés