szakacsreceptek.hu

Burgonyapüré

Hagyományos recept a burgonyapürére. Megfelel, mint köret számos ételhez és gyerekek nagyon szeretik (a gyermekeknek nem sózzuk).

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 35 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
burgonya1kilogramm
1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%1deciliter
vaj20gramm
víz

1. 

burgonya 1 kg

A burgonyát megmossuk, meghántjuk és felvágjuk.

2. 

víz   1 TK

A burgonyát az edényben leöntjük langyos vízzel úgy, hogy az összes burgonya a víz felszíne alatt legyen. Megsózzuk és lágyra főzzük, úgy 15 - 20 perc alatt.

3. 

vaj 20 g  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 dl

A megfőzött burgonyát átszűrjük, hozzáadunk vajat és tejet.

4. 

Az egészet együtt egy kásává nyomjuk. Néhányan szeretik, ha a kásában benne marad egy-két darab nem szétnyomott burgonya.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés