szakacsreceptek.hu

Angyali sütemény csokoládé likőrrel

Lágy krémes sütemény isteni ízzel!

 

Adag: 10

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

tojássárgája 4 db  porcukor 60 g

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

tojásfehérje 4 db

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

víz 25 ml

A tojássárgájába egy kis vizet keverünk...

4. 

rétesliszt 60 g  sütőpor 5 g

...majd lisztet sütőporral keverve...

5. 

...és könnyedén belekeverjük a fehérjéből készült habot.

6. 

vaj  rétesliszt

A tésztát vajjal kikent és liszttel meghintett tepsire öntjük (22,5x32,5 cm).

7. 

12 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

zsírszegény tej 1,5% 700 ml  kristálycukor 50 g  csokoládés puding- por 100 g  kakaó 20 g

A tej felét cukorral felforraljuk. A másik felében pudingport és kakaót keverünk el, majd beleöntjük az első felébe. Sűrű pudingot főzünk, majd hideg vízben szobahőmérsékletre hűtjük.

9. 

vaj 150 g  porcukor 80 g

A vajat cukorral keverjük ki.

10. 

A kikevert vajhoz hozzákeverjük a pudingot.

11. 

A piskótalapot átfordítjuk, és sűrűn fogvájóval megszurkáljuk.

12. 

Csokoládélikőr recept 100 ml

A piskótára öntjük a likőrt.

13. 

Miután a likőr felszívódott, rákenjük a pudingot. Hűvös helyen letakarva (2-3 órát) állni hagyjuk.

14. 

habtejszín (30-33%) 500 ml  habfixáló 16 g

Fixálóval tejszínhabot készítünk, és egyenletesen a krémre kenjük.

15. 

instant kakaó

Kakaóporral meghintjük, a széleit levágjuk...

16. 

...majd kisebb vagy nagyobb kockákra, vagy téglalapra szeleteljük tetszés szerint...

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés