szakacsreceptek.hu

Túrós nudli

Krumplis tésztából készült nudli, megszórva édes túróval.

 

Adag: 2

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
  

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

burgonya 500 g

A krumplit héjával 20 - 25 percig főzzük, hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk.

2. 

A krumplit lágyra lereszeljük.

3. 

tojássárgája 1 db  rétesliszt 100 g 

Hozzáadunk egy tojás sárgáját, lisztet és egy csipetnyi sót.

4. 

Lisztel meghintett gyúródeszkán kidolgozzuk a krumplis tésztát.

5. 

rétesliszt 20 g

Majd a tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyikből hosszú hengert készítünk, amelyeket aztán egy kés segítségével rövidebbekre vagdosunk fel.

6. 

A kész nudlikat meghintjük lisztel, hogy ne tapadjanak össze.

7. 

Forró vízbe rakjuk. Ha feljönnek a víz felszínére, akkor kiszedjük őket egy szűrő vagy lyukacsos szedőkanál segítségével.

8. 

vaj 40 g

Ezután vajon aranybarnára pirítjuk.

9. 

túró, zsírszegény 230 g  porcukor 1 EK

Tálaláskor túróval és cukorral szórjuk meg.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés