szakacsreceptek.hu

Sertésszűz steak

Egyszerű bevált eljárás a finom steakek elkészítésére lágy sertés szűzpecsenyéből. A serpenyőt nyugodtan felcserélheti a kerti grillre.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 10 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
  

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

sertésszűz 1 kg

A pecsenyét szétvágjuk különböző szeletekre. A szűk részekből, amelynek nem egyforma a vastagsága, tallérokat (medálokat) készíthetünk, amelyek rövidebb ideig fognak sülni.

2. 

olivaolaj    fekete bors, őrölt

A steikeket megkenjük olajjal, megsózzuk és megfűszerezzük. A fűszert és a sót az újjainkkal lágyan bemaszírozzuk a hús felületébe.

3. 

A felmelegített serpenyőn minden oldaláról átsütjük. Percenként átfordítjuk, a sütés időtartama pedig a hús vastagságától és az igényelt átsütéstől függ. 4-6 perces sütést ajánlunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés