szakacsreceptek.hu

Sajttorta

Recept, a ma már egész világon elhíresült túrós süteményre.

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 1 h. 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. A korpusz elkészítése

háztartási keksz 140 g

A szárazkekszet összemorzsoljuk,a konyhai robotgép vagy a konyhai sodrófa segítségével.

A korpusz elkészítése

2. 

vaj 75 g

Összekeverjük olvasztott vajjal.

3. 

Az alaposan összegyúrt masszát a vajjal kikent tepsi (átmérő cca. 20cm) aljára nyomkodjuk.

4. A töltelék elkészítése

tyúk tojás 3 db  mascarpone 250 g  túró, zsírszegény 250 g  kristálycukor 140 g  vaníliacukor 36 g  citromhéj 1 TK  citromlé 1 EK   1 csipet  vaníliás puding -por 2 EK

Egy nagyobb tálba tojásokat, mascarpone sajtot, finom túrót, citrom levét és citromhéjat, sót és pudingot helyezünk.

A töltelék elkészítése

5. 

Megkeverjük.

6. 

A tölteléket beleöntjük a kekszes tésztába.

7. 

Előre melegített sütőben 10 percen keresztül sütjük a legmagasabb fokozaton, ezután a fokozatot lecsökkentjük a minimumra, majd még 50-60 percig sütjük. A megsütés után a sajttorta közepe félig folyékonynak fog tűnni, viszont a lehűlés után fokozatosan megszilárdul. Hagyjuk szobahőmérsékletnél kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe a következő napra. Így meggátoljuk a torta megrepedezését és vághatóvá válik.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés