Kávés macaron
Egyszerű és finom házi macaron, forma nélkül sütve.
recept,recept fotó,tojásfehérje,kókusz reszelék,vaj,Sütemények,Gluténmentes
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete kávé- instant | 2 | teáskanál | |
kókusz reszelék | 150 | gramm | |
porcukor | 200 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
vaj | 150 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
víz | 30 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1. Macaron
tojásfehérje 4 darab • porcukor 120 gramm • kókusz reszelék 150 gramm
Fehérjéből kemény habot készítünk. A habba cukrot és a végén kókuszreszeléket keverünk.
2.
Cukrász csöves nyomózsák segítségével az elkészült habot sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk. A macaront ne túl magasra formáljuk. A macaron formáját elő is rajzolhatjuk a sütőpapírra, hogy a szélei ne érjenek egymáshoz. A legegyszerűbb macaron formát használni.
3.
Sütjük, vagyis inkább szárítjuk, kb 35-45 percig legkisebb fokozaton. A sütő ajtaját egy fakanál segítségével kitámasszuk, hogy félig nyitva maradjon. Így nem fog odasülni.
4. Kávékrém
fekete kávé- instant 2 teáskanál • víz 30 milliliter
A kávét forróvízzel keverjük, és hűlni hagyjuk.
5.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • vaníliás puding -por 40 gramm • vaníliacukor 20 gramm
Tejben vanília pudingot, és vaníliacukrot keverünk szét. Sűrű pudingot főzünk, és hűlni hagyjuk.
7.
A vajat a pudinggal és a kávéval összekeverjük.
8.
A megsült karikák felére krémet kenünk, majd összeragasztjuk, és enyhén összenyomjuk. A macaront hűtőben 2-3 órára lehűtjük.
Jó étvágyat!