szakacsreceptek.hu

Karamellás banános szelet

Kitűnő banános karamellás édesség.

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

tojássárgája 5 db  kristálycukor 200 g  víz 100 ml  napraforgó olaj 100 ml  finomliszt 210 g  sütőpor 15 g  tojásfehérje 5 db   1 csipet

A tojássárgáját cukorral habosra kikeverjük, olajat, vizet, lisztet, és sütőport adunk hozzá. A fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot készítünk, melyet óvatosan a tojássárgás masszához keverünk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-on 15-20 percig sütjük.

2. A krém elkészítése

kristálycukor 200 g  habtejszín (30-33%) 200 ml

A kristálycukrot közepes lángon karamellizáljuk. Amikor már a karamell elkészült, tejszínt adunk hozzá. A karamell a tejszín hozzáadásakor azonnal megkeményedik, de rövid főzés után újra felenged.

A krém elkészítése

3. 

vaníliás puding -por 40 g  zsírszegény tej 1,5% 200 ml  vaj 250 g

A felengedés után a karamellához tejet öntünk amelyben vanília pudingot keverünk el. Sűrűre főzzük. Kihűlés után puha vajat keverünk hozzá.

4. 

banán 6 db

A kihűlt piskótára hosszába vágott banán szeleteket rakunk, ráöntjük a krémet és szétkenjük.

5. 

dió  csokoládé

Apróra vágott mogyorót szórunk a tetejére és csokival díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés