szakacsreceptek.hu

Juhtúrós rudacskák

Finom juhtúrós rudacskák, amelyek minden ünnepségen megállják a helyüket.

 

Adag: 60

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
  

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

margarin 250 g  finomliszt 500 g  juhsajt 250 g  tyúk tojás 1 db  tejföl (14-18%) 200 g   2 TK

Egy tálban összekeverjük az összes alapanyagot, lágy tésztát készítünk, amelyet meghintünk liszttel. A tésztát egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2. 

Ezután liszttel meghintett gyúrólapra borítjuk ki, és egy cm vastagra nyújtjuk.

3. 

szezámmag  tyúk tojás

A tésztát felvert tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal vagy sajttal és derelye vágóval rudacskákat vágunk ki belőle.

4. 

A rudacskákat áthelyezzük a sütőlapra...

5. 

...és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük 200°C-on kb 12 percig.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés