szakacsreceptek.hu

Fahéjas almás kalács

Lágy, finom, teli almával.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 1 h. 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

porcukor 1 EK  tyúk tojás 1 db  vaj 150 g   1 csipet  finomliszt 250 g

A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2. 

alma  600 g

Az almákat meghámozzuk, majd negyedekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. Még kisebb félholdacskákra szeleteljük.

3. 

kristálycukor 6 EK  kukoricakeményítő 1 EK  fahéj, őrölt 1 TK  víz 50 ml

Az almákat egy lábasba helyezzük, megszórjuk ételkeményítővel, fahéjjal, cukorral, és felöntjük vízzel.

4. 

Az almát állandó keverés mellett 10 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk.

5. 

kukoricakeményítő

Miután kivettük a tésztát a hűtőből, egy ételkeményítővel megszórt gyúrólapon kerek formára nyújtjuk.

6. 

A tésztát áthelyezzük egy kerek sütőformára, és a forma széleit is kitöltjük tésztával.

7. 

A tésztára egyenletesen rárakjuk a az elkészített, lehűtött almákat.

8. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés