szakacsreceptek.hu

Banános palacsinta

A klasszikus édesség innovatív változata, amely az ínyenceknek is kedvez. A képen szilvalekvárral töltve és kristálycukorral, valamint fahéjjal megszórva látható.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. A tészta elkészítése

banán 2 db  zsírszegény tej 1,5% ½ l  tyúk tojás 2 db  porcukor 1 EK  fahéj, őrölt ½ TK   ¼ TK  finomliszt 400 g

A felvágott banánt, tejet, tojást, cukrot, fahéjat és sót mixereljük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, amíg a tészta nem lesz kellően sűrű. A masszának csak olyan sűrűnek kell legyen, hogy sütés után a palacsinta szét ne essen. Amennyiben a forgatásnál a palacsinták szétszakadnak, úgy adjunk hozzá még lisztet a tésztához.

A tészta elkészítése

2. 

napraforgó olaj

A forró palacsintasütőre öntünk egy merőkanál tésztát, és szétkenjük az egész felületen. Amikor a tészta sötétebb lesz az alsó oldalán és a szélén, a széléhez hozzáadunk egy kis olajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le. Aztán átfordítjuk és aranysárgára sütjük a másik oldalát is.

3. Tálalás

A palacsintát a saját fantáziánk szerint tálalhatjuk. Egyszerűen csak megszórjuk cukorral, kakaóporral, vagy fahéjjal, esetleg megkenjük lekvárral, nutellával, vagy friss gyümölccsel töltjük. A tetejét saját ízlésünk szerint díszítjük tejszínhabbal, és csokoládéreszelékkel.

Tálalás

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés