szakacsreceptek.hu

Almás pite

Lágy és nagyon finom sütemény, friss almából.

 

Adag: 20

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. Tészta elkészítése

finomliszt 300 g  margarin 130 g    víz 3 EK  tyúk tojás 1 db  citromhéj  tojássárgája  sütőpor 1 TK

A finom liszthez sütőport keverünk, majd reszelt margarint, sót, tojást, reszelt citromhéját, vanília cukrot, és annyi vizet, hogy lágy tésztát tudjunk készíteni belőle. A tésztát 2 részre választjuk, és hűvös helyre helyezzük. Közben elkészítjük az almás tölteléket.

Tészta elkészítése

2. Töltelék készítése

reszelt alma 10 db  porcukor 70 g  fahéj, őrölt

A reszelt almához cukrot, fahéjat adunk, és összekeverjük. Tehetünk hozzá mazsolát, diót,...

Töltelék készítése

3. 

porcukor  tojásfehérje

Kivajazott sütőlapra a tészta felét kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a tölteléket, majd a tészta másik felével lefedjük. Az egészet megkenjük felvert tojásfehérjével, majd sütőben 20 percig sütjük. Sütés után megszórjuk porcukorral, kihűlés után tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés