szakacsreceptek.hu

Sárga tetejű diós sütemény

Kitűnő diós szeletek, leöntve tojássárgája öntettel.

 

Adag: 70

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Dió, darált280gramm
Margarin280gramm
Porcukor530gramm
Rétesliszt200gramm
Tojásfehérje8darab
Tojássárgája8darab
Vaníliás puding -por1evőkanál

1. 

porcukor 280 g  margarin 280 g  tojásfehérje 8 db

Megkeverjük a cukrot és a növényi zsiradékot. A tojásfehérjéből habot keverünk.

2. 

dió, darált 280 g  rétesliszt 200 g  vaníliás puding -por 1 EK

A zsiradékos cukorba, óvatosan diót, lisztet, AranyKalász pudingport keverünk, így sűrűbb tészta jön létre.

3. 

A tésztát szétkenjük az előre kizsírozott és lisztezett tepsin, majd 180°C hőmérsékletnél, 20-25 percig sütjük.

4. Öntet

tojássárgája 8 db  porcukor 250 g

A tojássárgáját a cukorral, habbá keverjük és szétkenjük a még forró kalácson.

Öntet

5. 

Felvágjuk, amint a sárga öntet megszáradt, a kést a vagás előtt pedig forró vízbe mártjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés