szakacsreceptek.hu

Medvetalpacskák

Hagyományos karácsonyi sütemény

 

Adag: 35

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Dió, darált80gramm
Fahéj, őröltg
Finomliszt200gramm
Kakaó20gramm
Porcukor90gramm
Tyúk tojás1darab
Vaj150gramm
Vaníliacukor24gramm

1. A tészta elkészítése

finomliszt 200 g  vaj 150 g  porcukor 90 g  dió, darált 80 g  kakaó 20 g  tyúk tojás 1 db  vaníliacukor 8 g  fahéj, őrölt

A liszthez hozzáadjuk a felvágott vajat, cukrot, vaníliacukrot, őrölt diót, tojást, kakaót és két csipet fahéjat. Jól összegyúrjuk a tésztát. Hűvös helyre helyezzük és állni hagyjuk.

A tészta elkészítése

2. A tészta formázása

A tésztából egy hengert gyúrunk, amelyet egyforma darabokra vágunk.

A tészta formázása

3. Tészta formába helyezése

A tészta dararabokat jól belenyomjuk a zsirradékkal kikent formákba és 150 °C hőmérsékleten 13 percen keresztül sütjük.

Tészta formába helyezése

4. 

vaníliacukor 16 g

A medvetalpacskákat még forrón kiborítjuk a formából és vanília cukorral meghintjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés