szakacsreceptek.hu

Gesztenyés- zabpelyhes golyók

Nem sütött karácsonyi golyók.

 

Adag: 45

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. A keverék elkészítése

vaj 250 g  cukrozott sűrített tej 397 g  csokoládés puding- por 100 g  gesztenyepüré, fagyasztott 250 g  zabpehely 200 g

A vízfürdőben felolvasszuk a vajat, hozzáadjuk az édesített, sűrített tejet. A felengedés után beleöntjük a pudingot és 20 percen keresztül keverjük, amíg a puding meg nem sűrűsödik. A forró keverékbe belekeverjük a gesztenyepürét és a lágy zabpelyhet.

A keverék elkészítése

2. 

A jól megkevert keveréket, hagyjuk 24 órát a hűvösben állni.

3. A golyók befedése

dió, darált

Golyó alakot formázunk és darált dióval fedjük be őket.

A golyók befedése

4. 

A golyókat papír kosarakba helyezzük és hűvösben tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés