RECEPTEK

Almás muffin mézzel és sztéviával

Almás muffin mézzel és sztéviával

Cukormentes lágy muffin almával és citromlével.

recept,recept fotó,alma ,Muffinok

Muffinok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 250gramm
citromhéj1teáskanál
citromlé2evőkanál
finomliszt200gramm
friss sztévia10gramm
mák2evőkanál
méz 2evőkanál
sztévia por-
sütőpor7gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%50milliliter
vaj75gramm

 

Recept

1. 

friss sztévia 10 gramm

A sztéviát felaprítjuk...

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter  méz  2 evőkanál

...majd hozzáöntjük a tejet, mézet és botmixerrel pépesítjük.

3. 

alma  250 gramm  citromlé 2 evőkanál

Az almát megpucoljuk, felszeleteljük apró kockákra majd leöntjük citromlével.

4. 

finomliszt 200 gramm  sütőpor 7 gramm  vaj 75 gramm  citromhéj 1 teáskanál  mák 2 evőkanál

Egy tálba lisztet és sütőport szórunk, hozzáöntjük a sztéviás tejet, olvasztott vajat és hozzáadjuk a reszelt citrom héját és a mákot. Az egészből közepesen folyékony tésztát készítünk.

5. 

Egy fagylaltszedő kanál segítségével a tésztát szilikon muffin formákba adagoljuk. A tésztát rakhatjuk leveses kanál segítségével is. A forma kb 2/3-áig legyen megtöltve.

6. 

A tésztára egyenletesen szétosztjuk az almát

7. 

sztévia por

A muffinokat előmelegített sütőben sütjük 180-190°C-on, kb. 25 percig. Azt, hogy elkészült e, egy hurkapálcika segítségével ellenőrizzük. A megsült muffinokat lágyan megszórjuk sztévia porral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés