RECEPTEK

Ünnepi almás pite

Ünnepi almás pite

Az ünnepekre kitűnő szaftos pite. Tejszínhabbal és csokoládé reszelékkel díszítve tálaljuk.

recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Húsvéti receptek

Kalácsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 1000gramm
kristálycukor300gramm
krémpor- vaníliás80gramm
napraforgó olaj100milliliter
rétesliszt200gramm
sütőpor15gramm
tyúk tojás4darab
vaj-
víz400milliliter

 

Recept

1. Tészta elkészítése

tyúk tojás 4 darab  kristálycukor 200 gramm  napraforgó olaj 100 milliliter  víz 100 milliliter

Egész tojásokat cukorral kikeverjük, sót, vizet adunk hozzá, és újra kikeverjük.

2. 

rétesliszt 200 gramm  sütőpor 15 gramm  vaj  rétesliszt

A lisztbe sütőport keverünk. A lisztet a tojásból kapott masszához keverjük. Zsiradékkal kikenjük, és liszttel meghintjük a tepsit, majd beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

3. Alma kása

alma  1000 gramm

Az almákat megmossuk, és negyedekre vágjuk, valamint kivágjuk a magházat. Vastagabb reszelőn lereszeljük, úgy hogy csak a héja maradjon a kezünkben.

4. 

víz 300 milliliter  krémpor- vaníliás 80 gramm  kristálycukor 100 gramm

Vízben cukrot és pudingport keverünk szét. Hozzáadjuk az almát. Forrásba hozzuk, és állandó keverés mellett sűrű kását főzünk belőle, majd hűlni hagyjuk.

5. 

A kihűlt kását rákenjük a tésztára.

6. 

Egyforma darabokra vágjuk, díszítjük és tálaljuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés