szakacsreceptek.hu

Ünnepi almás pite

Az ünnepekre kitűnő szaftos pite. Tejszínhabbal és csokoládé reszelékkel díszítve tálaljuk.

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
alma 1000gramm
kristálycukor300gramm
krémpor- vaníliás80gramm
napraforgó olaj100milliliter
rétesliszt200gramm
sütőpor15gramm
tyúk tojás4darab
vajg
víz400milliliter

1. Tészta elkészítése

tyúk tojás 4 db  kristálycukor 200 g  napraforgó olaj 100 ml  víz 100 ml

Egész tojásokat cukorral kikeverjük, sót, vizet adunk hozzá, és újra kikeverjük.

Tészta elkészítése

2. 

rétesliszt 200 g  sütőpor 15 g  vaj  rétesliszt

A lisztbe sütőport keverünk. A lisztet a tojásból kapott masszához keverjük. Zsiradékkal kikenjük, és liszttel meghintjük a tepsit, majd beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

3. Alma kása

alma  1000 g

Az almákat megmossuk, és negyedekre vágjuk, valamint kivágjuk a magházat. Vastagabb reszelőn lereszeljük, úgy hogy csak a héja maradjon a kezünkben.

Alma kása

4. 

víz 300 ml  krémpor- vaníliás 80 g  kristálycukor 100 g

Vízben cukrot és pudingport keverünk szét. Hozzáadjuk az almát. Forrásba hozzuk, és állandó keverés mellett sűrű kását főzünk belőle, majd hűlni hagyjuk.

5. 

A kihűlt kását rákenjük a tésztára.

6. 

Egyforma darabokra vágjuk, díszítjük és tálaljuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés