szakacsreceptek.hu

Mézes szeletek, diós grillázzsal

NO_DESC_

 

Adag: 20

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
citromlé2evőkanál
dió400gramm
finomliszt560gramm
kukoricakeményítő70gramm
méz 170gramm
porcukor420gramm
rum1evőkanál
szódabikarbóna2teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj730gramm
vanília aroma1evőkanál
vaníliacukor24gramm
zsírszegény tej 1,5%2evőkanál
zsírszegény tej 1,5%600milliliter

1. 

finomliszt 500 g  porcukor 200 g  szódabikarbóna 2 TK  vaníliacukor 12 g  vaj 200 g  méz  70 g  zsírszegény tej 1,5% 2 EK  rum 1 EK  tyúk tojás 2 db

Egy tálban megkeverjük a lisztet, cukrot, és a szódabikarbónát. Hozzákeverjük a feloldott vajat, mézet, tejet, rumot és tojást.

2. 

Kigyúrjuk a sima tésztát, amelyet elteszünk 15 percig hűlni, hogy jobban lehessen vele dolgozni.

3. Diós grillázs

dió 400 g  porcukor 60 g  vaníliacukor 12 g  méz  100 g  vaj 130 g

A tészta lehűtése alatt elkészítjük a diós grillázst. A serpenyűre ráhelyezzük az apróra vágott diót cukorral és vaníliacukorral. Hozzáadunk vajat és mézet. Állandó keverés mellett enyhe tűznél melegítjük, míg a vaj és a méz fel nem olvad és a cukor nem kezd el enyhén karamelizálódni. A továbbiakban levesszük a tűzről.

Diós grillázs

4. 

A lehűlt tésztát felosztjuk két egyforma részre, hengerezzük, majd ráhelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ha a tészta az áthelyezés során megszakad, az nem jelent problémát, mivel a tepsiben kézzel összerakjuk. Az első szeletet behelyezzük a sütőbe, és 200°C hőmérsékletnél, 8 percen keresztül sütjük, amíg a szelet el nem kezd arany színűvé válni.

5. 

Amíg az első szelet sül, a második hengerelt szeletre a tepsiben, rávisszük a diós grillázst és szintén megsütjük.

6. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 600 ml  kukoricakeményítő 70 g  finomliszt 60 g  citromlé 2 EK  vanília aroma 1 EK

Egy kis hideg tejben összekeverünk kukoricakeményítőt, lisztet és hozzáöntjük a forró tejhez. Állandó keverés mellett sűrű kását főzünk. A meleg kásába belekeverjük a citromlevet és a vanília kivonatot. Alkalmankénti megkeverés mellett, hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése

7. 

vaj 400 g  porcukor 160 g

A tálban összekeverjük a lágyított vajat a cukorral. Fokozatosan a vajhoz hozzákeverjük a kihűlt kását.

8. 

A grillázs nélküli szeletre, egyenletesen szétkenjük a krémet, amelyre ráhelyezzük a szeletet a grillázsal. A süteményt betesszük a hűtőbe, amelynek a fogyasztása két nap múlva ajánlott, amikor a kalács már puhává válik.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés