szakacsreceptek.hu

Kétszínű diós sütemény

NO_DESC_

 

Adag: 40

Az elkészítés ideje: 50 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
dió, darált100gramm
finomliszt280gramm
kakaó1.5evőkanál
margarin200gramm
porcukor100gramm
porcukor3evőkanál
tojásfehérje1darab
vaj125gramm
vaníliacukor1darab

1. A tészta elkészítése

finomliszt 280 g  porcukor 100 g  dió, darált 100 g  margarin 200 g  tojásfehérje 1 db

Az összes alapanyagból kidolgozzuk a nem tapadós tésztát.

A tészta elkészítése

2. 

kakaó 1.5 EK

A tésztát két egyforma részre osztjuk, az egyikbe bedolgozzuk a kakaót.

3. 

A diós formát porcukorba merítjük, belenyomjuk a tésztát és kifordítjuk a tepsire. Ha van elegendő formánk, a tésztát közvetlen benne is süthetjük.

4. Sütés

Kizsírozott tepsin 10-12 percen keresztül, 180°C hőmérsékletnél sütjük.

Sütés

5. A krém elkészítése

porcukor 3 EK  vaníliacukor 1 db  vaj 125 g

A felolvadt növényi zsírt vagy a vajat simára keverjük a porcukorral és a vaníliacukorral. Az így elkészített krémmel összekapcsoljuk a dió barna és a fehér oldalát.

A krém elkészítése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés