RECEPTEK

Halloween puding pohár

Halloween puding pohár

Bubububu ijesztő édes finomság. A felnőttek számára a felső rétegre egy kis rumot is öntünk :)

recept,recept fotó,csokoládés puding- por,Desszertek poharakban,Halloween,

Desszertek poharakban

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé-
csokoládés puding- por90gramm
cukrászati bevonóanyag, fehér50gramm
gumicukor - giliszták100gramm
kakaó2evőkanál
kristálycukor80gramm
kukoricakeményítő½teáskanál
olivaolaj2evőkanál
porcukor60gramm
rum2evőkanál
rétesliszt60gramm
rétesliszt-
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj-
zsírszegény tej 1,5%750milliliter

 

Recept

1. "Agyag" piskóta

tojássárgája 2 darab  porcukor 60 gramm  rum 2 evőkanál  tojásfehérje 2 darab

A sárgáját cukorral és rummal kikeverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

olivaolaj 2 evőkanál

Hozzáadunk olajat...

3. 

kakaó 2 evőkanál

... és kakaót.

4. 

rétesliszt 60 gramm  sütőpor 1 teáskanál

A lisztet sütőporral keverjük össze és fokozatosan...

5. 

váltogatva a fehérjéből készített habbal belekeverjük a tésztába

6. 

A tésztát formába öntjük (például őzgerinc) amelyet vajjal kenünk kis és meghintünk liszttel.

7. 

vaj  rétesliszt

Előmelegített sütőben 180°C fokon 15 percig sütjük, majd hagyjuk lehűlni.

8. Puding

zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter  kristálycukor 80 gramm  csokoládés puding- por 90 gramm

A tej felét cukorral felforraljuk. A másik felében elkeverjük a pudingport és beleöntjük a forró tejbe. Sűrű pudingot készítünk.

9. 

A forró pudingot elosztjuk a poharakba (7cm magas, 7cm átmérő).

10. 

A piskótát kiborítjuk a formából és kézzel szétmorzsoljuk.

11. 

gumicukor - giliszták 100 gramm

A szétmorzsolt piskótát rászórjuk a pudingra majd giliszta formákra rakunk bele cukordíszt.

12. 

A poharakat hagyjuk teljesen lehűlni és ezután tálalhatjuk, vagy kidíszíthetjük még fondantból készült szellemecskékkel.

13. 

cukrászati bevonóanyag, fehér 50 gramm  kukoricakeményítő ½ teáskanál

A fondant kukorica keményítővel meghintett lapon kinyújtjuk. 4 részre hajtogatjuk. Papírforma segítségével, vagy csak úgy a fantáziánk alapján mind a 4 rétegen keresztül szellemformákat vágunk ki.

14. 

csokoládé

Ha szükséges, akkor a kivágás után még formázhatjuk a szellem figurát, majd olvasztott csokoládé és hurkapálcika segítségével szemeket és szájat rajzolunk.

15. 

A poharakba egy elegendően hosszú hurkapálcikát szúrunk és ehhez támasztjuk a szellem figurát.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés