szakacsreceptek.hu

Grófné almás pitéje

Közkedvelt almás pite.

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
alma 1kilogramm
dió
fahéj, őrölt2teáskanál
kristálycukor2evőkanál
mazsola
porcukor180gramm
rétesliszt500gramm
sütőpor2teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%2evőkanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj200gramm

1. 

rétesliszt 500 g  sütőpor 2 TK  vaj 200 g  porcukor 180 g  tojássárgája 4 db  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 EK

Lisztet, sütőport, puha vajat, cukrot, tojás sárgáját, és a tejet összekeverjük, tésztát gyúrunk belőle, és hűtőbe tesszük pihentetni.

2. 

Miután lehűlt, az egyharmad részét levágjuk, és a visszatesszük a hűtőbe.

3. 

A tészta háromnegyed részét kinyújtjuk, sütőlapra rakjuk, és a széleit kihúzogatjuk.

4. 

alma  1 kg

Az almákat meghámozzuk, és vastagra lereszeljük. A lereszelt almából kinyomkodjuk a levet, és a tésztára rakjuk.

5. 

kristálycukor 2 EK  fahéj, őrölt 2 TK  mazsola  dió

Az almákat megszórjuk cukorral és fahéjjal. Mazsolát és apróra vágott diót is adhatunk hozzá.

6. 

tojásfehérje 4 db

A fehérjéből kemény habot készítünk...

7. 

majd rákenjük az almákra.

8. 

A habra vastag reszelőn ráreszeljük a maradék tésztát a hűtőből.

9. 

Előmelegített sütőben 180°C-on kb 30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés