szakacsreceptek.hu

Grillázs szelet

Hagyományos sütés nélkül készítendő karamellás-mogyorós grillázs szelet.

 

Adag: 24

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

kristálycukor 300 g

Egy lábasba cukrot szórunk. Közepes lángon melegítjük és lefedjük.

2. 

Kb 10 perc után a cukor karamellizálódni kezd. Vigyázni kell, hogy le ne égjen.

3. 

Néhány perc után az összes cukor karamellizálódik.

4. 

vaj 250 g

Fokozatosan kis darabonként hozzáadjuk a vajat.

5. 

cukrozott sűrített tej 397 g

Fokozatosan belekeverjük a sűrített tejet és addig főzzük, amíg az egészet alaposan össze nem keverjük.

6. 

dió, darált 250 g

Belekeverjük a őrölt diót és levesszük a tűzről.

7. 

tortaostya 6 db

A minden egyes keksz-ostyára egyenletesen rákenünk kanál segítségével egy réteg grillázst.

8. 

Egy réteg grillázs az négy kanál.

9. 

Az utolsó rétegre csak üres keksz-ostyát helyezünk. Majd nehézéket nehezünk rá. Néhány órán át hagyjuk keményedni.

10. 

Szeletelhetjük kisebb darabokra - kockákra, téglaformára esetleg háromszög formára.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés